2012. május 19., szombat

Viszlát Afrika

Esős évszak. Pocsolyából pocsolyába zötykölődik a busz a földúton, ahogy kigurulunk az állomásról. De hiába az esők, melyek napok óta áztatják a várost, Arusha ma csodás napfénnyel búcsúzik tőlem. A Meru is kibújt a ködből, hogy elköszönjön és csak egy keskeny felhőgallért vett ünneplőnek. 

2012. május 13., vasárnap

Zoli kempingje

Talán furának tűnik, hiszen egzotikusnak éppen a szokatlant és távolit tartjuk, de éppen ezért magyarnak lenni Tanzániában igenis egzotikus. A fehér bőr és a vele kapcsolatos prekoncepciók témájáról már volt szó a blogban, de arról nem, hogy a fehér ember itt alapértelmezésben brittet, vagy ha mégsem, akkor dánt, németet, amerikait jelent.

2012. május 6., vasárnap

6 Esos Nap Zanzibaron II. - Vissza

3.nap
A nap szlogenje MNEMBA. Tegnap ugyanis leszerzodtunk buvarszemuvegezesre a hires korallzatonyhoz. Durvan masfel ora hajozasra van tolunk a hely a sziget keleti felen. A napot egy izgalmas legyfogoharc megszemlelesevel kezdtuk. Ketten is jutalekra vagytak utanunk, aminek egy Balint-fele kooperativ javaslat let a megoldasa. Egyikojuk egyikunk, masikojuk masikunk utan reszesult. Mi pedig fejenkent 15 dollarert zuhogo esoben elhajoztunk Mnembara es egy csodalatosat merultunk a szines halak tengereben. 

2012. május 5., szombat

6 Esos Nap Zanzibaron I. - Oda

Az egy honapos utazas eddigi resze idojaras szempontbol szerencsesnek mondhato. Igaz, hogy Balint otthoni munkai miatt nem akkorra tettuk a programot, amikorra szerettuk volna es igy az esos szezon javaba esik minden tervezett cel, de szerencsere iden nem ugy alakult a hosszu esok evszaka, ahogyan szokott. Csodas idonk volt a szafarin, a Kilin is csak lefele kapott el a nagy zuhany, amikor mar ugyis minden mindegy. Zanzibar pedig a legkevesbe idojaraserzekeny eleme a sorozatnak. Nem volt okonk hat elegedetlensegre, amikor a - magyar kollegaikkal szemben kifejezetten megbizhato - tanzan idojosok rossz idot jeleztek az elkovetkezo napokra.